הסתכלות אנתרופוסופית על מחלות חום
בעוד שבגישה הרפואית הקונבנציונלית מחלת חום פירושה מאבק בלתי נלאה, הרפואה האנתרופוסופית מציעה הסתכלות אחרת. הסתכלות מקבלת, מעודדת ואף מרוצה מהיום שאחרי מחלת חום.
הרפואה האנתרופוסופית שהתפתחה מאותו מקום ממנו צמח גם החינוך האנתרופוסופי, היא בעלת הסתכלות שונה מהמקובל בעולמנו על בריאות הילד והתייחסות למחלתו.
בעוד שבגישה המקובלת חום הוא אוייב שצריך לנצח בכל מחיר, הרפואה האנתרופוסופית מקבלת ואף מעודדת חום.
עבודות שונות מראות כי הורדת חום יכולה להאריך את משך המחלה, ושחום הוא גורם חשוב בתפקוד המערכת החיסונית שלנו. בנושא זה נראה כי הגישה האנתרופוסופית מתחברת לעובדות הללו בדרך מעט שונה.
לאותם הורים שיכולים להכיל את מחלת החום, והחום לא גורם לחרדה, או דאגה רבה, הרפואה האנתרופוסופית מציעה הסתכלות והתמודדות מעט שונים.
המחלה באופן כללי, בראייה האנתרופוסופית הינה תהליך רצוי וחיוני בהתפתחות ילדנו. לכל מחלה יש סיבה, ומחלות החום בילדות עוזרות בהתפתחות של ילדינו.
בהסתכלות הזו החום הוא ביטוי של ה"אני" וכל מחלת חום עוזרת בהתגשמותו. הורים רבים יכולים לדווח על התקדמות התפתחותית בילדיהם לאחר מחלת חום. ישנן עדויות כי קשיים אותם חוו ילדים, קשיי הסתגלות, קשיים רגשיים, באו על פתרונם לאחר מחלת חום.
זו הסיבה שבראייה הזו לא ממהרים להוריד את החום. החום הוא לא האויב, אלא בדיוק להפך. החום הוא אמצעי אותו מייצר הגוף שלנו, למען התפתחותנו. ללא החום אותם שינויים התפתחותיים לא יכולים לקרות.
בראייה הזו שימוש בתרופות מורידות חום כמו איבופרופן, פרצטמול, לא רק חושפות אותנו לתופעות הלוואי שלהן, אלא פוגעות באותו שלב התפתחותי נחוץ. הורדת חום בצורה כזו , יכולה לגרום להופעה חוזרת , שוב ושוב, של מחלות חום, עד שהאפקט המבוקש יושג.
מחלת החום דורשת מאיתנו ההורים, טיפול בילד שכולל קודם כל מנוחה, יצירת סביבה שקטה ורגועה, על אף הקושי, נטולת מסכים, המהווים בהסתכלות זו גורם סטרס.
התזונה המומלצת במחלות חום היא תזונה ללא בשר, שבראייה הזו במיוחד בחום, מקשה על עבודת מערכת העיכול שצריכה להתמודד עם חלבונים זרים לה. תזונה קלה , הכוללת מרק, ירקות מבושלים. תזונה שדלה בשומן וסוכר.
כאשר נראה שהחום כן גורם לסבל ניתן להשתמש באמצעים עדינים יותר להקלה.
ישנם אמצעים תרופתיים הניתנים עם מרשם אצל המטפלים המתאימים.(1R, ABC)
וישנם אמצעים שונים כמו רטיה קרה, אמבטיה פושרת, ושימוש ב"גרבי לימון"
אמנם הגישה הקונבנציונלית לא מחבקת שיטות אלה, אך נראה שיש לא מעט הורים וילדים שמפיקים מהן תועלת.
מהם גרבי לימון?
ממלאים קערה במים פושרים (שהחום שלהם מעט פחות מחום הילד), סוחטים לתוכה חצי לימון, טובלים גרביים של הילד, גורבים על רגלי הילד, ועוטפים במגבת. ניתן להשתמש בדרך זו מספר פעמים עד להקלה.
החלק בקשה בגישה הזו יהיה לנסות ולהתעלם מהאנשים המודאגים סביבנו ממחלת החום שימליצו לנו שוב ושוב להשתמש בתרופות המוכרות.
כמובן שמחלת חום בחודשיים הראשונים לחיים, כמו גם מחלת חום ממושכת, חום המלווה בקשיי נשימה, הקאות חוזרות, כאבים עזים, פריחה מפושטת מצריך הערכה רפואית.
נחישות, טיפול זהיר, ושימוש באמצעים שציינתי יעבירו את המחלה, בצורה נכונה וטובה יותר. כך תוכלו לראות שישנן גישות אחרות לבריאות ילדנו.
הרפואה האנתרופוסופית מציעה הסתכלות רחבה ושונה על מגוון בעיות רפואיות, למידע נוסף ניתן להמשיך ולשוטט באתר
www.anthrokid.co.il